Ontwerpen maken op je game PC

Je hebt net een nieuwe 3d printer aangeschaft en je wil dolgraag wat printen. Logisch, want je wilt het liefst je nieuwe gadget direct uitproberen. Maar hoe maak je nou ontwerpen op je computer? En zijn game pc’s ook geschikt om goede ontwerpen te maken? In dit artikel willen we dieper in gaan op het ontwerpen op een computer en het grote voordeel van het gebruik van een game pc om je mooiste items te ontwerpen en uit te printen. Ben je er klaar voor?

Welke software gebruiken?

Vaak wordt er software meegeleverd waarmee je de 3d printer kan besturen. Uiteraard is er ook diverse professionele software te vinden waar je nieuwe prints mee samen kan stellen en wat eenvoudiger mooie prints kan maken. Ben je een beginner? Dan raden we aan om te starten met wat eenvoudigere software of om eens op het internet te zoeken naar standaard ontwerpen die je direct kan aanpassen waarna je ze kan printen. Op deze manier leer je de basis principes van het 3d printen en zal je geen high-tech computer nodig hebben om de software te besturen.

Zware software besturen

Wanneer je een professional bent, dan kan het verstandig zijn om een goede computer samen te stellen. Via diverse webwinkels kan je online een game pc samenstellen die over het algemeen snel zijn en beschikken over een goede videokaart, deze videokaart heb je nodig om zware software te draaien. Je hoeft game pc’s niet alleen te gebruiken voor games, maar ze draaien ook super voor zware software zoals software om 3d printers mee aan te sturen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *